Риба по мелничарски с белтъци

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
18/03/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо269
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата и почистена от кожата и костите риба се нарязва на порции косо и леко се начуква. Посолява се и се подправя с млян черен пипер.

Овалва се в брашното, потапя се в разбитите белтъци и се изпържва в силно сгорещеното олио. Към мазнината, в която се е пържила рибата, се добавят 1/3 от маслото, измитият и ситно нарязан магданоз и обелените и нарязани на кубчета домати, които леко се запържват и се напръскват с лимонов сок.

С така приготвения сос, подправен със сол и счукан черен пипер, се заливат подредените в чиния за сервиране, изпържени парчета риба. Ястието се сервира топло, като рибата се залива с препържено масло и се украсява с парчета лимон.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар