Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Печено телешко»Телешко на фурна в сос с бяло вино

Телешко на фурна в сос с бяло вино

Телешко на фурна в сос с бяло вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Най-вкусното телешко се прави по тази рецепта."

Необходими продукти

  • пълнозърнесто брашно - 3 с.л.
  • телешко месо - 600 г
  • аспержи - 300 г
  • масло - 100 г
  • соев сос
  • чери домати - 7 - 8 бр.
  • черен пипер
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим месото в тенджера под налягане за 45 мин.

Брашното се запича на сух тиган, докато промени цвета си.

Отделно загярваме масло, добавяме брашното и разбъркваме. На фина струя добавяме виното.

Овкусяваме със соев сос, черен пипер и сол.

Телешкото месце слагаме в тава. Прибавяме запръжката и наливаме 2 ч.ч. бульон.

Разбъркваме и печем във фурната за 15 мин. Към края добавяме и чери доматки.

Гозбата от телешко поднасяме с аспержи, варени 5 мин във вода. Поливаме ястието и с малко сос от печенето.

Телешкото на фурна в сос с бяло вино е превъзходно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: