Пъдпъдъци в гъбени гнезда

13/03/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне30 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 191
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се загрява фурната до 230 градуса. Затоплят се зехтинът и маслото във фурната. Във всяка птица се слага по един стрък мащерка и 2 бр. дафинови листа.

Гъбите се редят в огнеупорен съд. Птиците и гъбите се мажат със зехтина и маслото. Поръсват се със солта и черния пипер. Пекат се около 20 мин.

За соса: Магданозът се реже на ситно, добавя се лимоновият сос, стърже се половин лимонова кора, прибавя се счуканият чесън. Няколко минути преди да се извадят птиците се поръсват с готовата вече гремолата. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар