Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гнезда»Пъдпъдъци в гъбени гнезда

Пъдпъдъци в гъбени гнезда

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Пъдпъдъци в гъбени гнезда2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 25 г
  • пъдпъдъци - 4 почистени
  • дафинови листа - 4 бр.
  • гъби - 4 бр., големи
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • Сос Гремолата
  • магданоз - 1 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се загрява фурната до 230 градуса. Затоплят се зехтинът и маслото във фурната. Във всяка птица се слага по един стрък мащерка и 2 бр. дафинови листа.

Гъбите се редят в огнеупорен съд. Птиците и гъбите се мажат със зехтина и маслото. Поръсват се със солта и черния пипер. Пекат се около 20 мин.

За соса: Магданозът се реже на ситно, добавя се лимоновият сос, стърже се половин лимонова кора, прибавя се счуканият чесън. Няколко минути преди да се извадят птиците се поръсват с готовата вече гремолата.

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: