ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена скумрия с грах и печурки

Печена скумрия с грах и печурки

ЗорицаЗорица
Новак
1615004k156
Печена скумрия с грах и печурки
Снимка: Зорица
1 / 4
21/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Вкусен и диетичен вариант за приготвяне на рибка със зеленчуци - опитайте"

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г (малки)
  • скумрия - 3 броя (общо около 1 кг)
  • грах - 400 г (бейби)
  • моркови - 2 броя
  • дафинов лист - 1 брой
  • лук - 2 средни глави
  • домати - 400 грама
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • копър - 2 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията и я филетирайте.

Прехвърлете рибните филета в двоен плик за печене - тъй като няма да има мазнина, двата плика ще предотвратят загарянето на рибата.

Наситнете чесъна и лука, а морковите нарежете на кръгчета. Обелете и направете на малки кубчета доматите, а печурките измийте и оставете цели.

Прехвърлете всички зеленчуци в плика за печене. Овкусете с черен пипер, ситно нарязан копър, черен пипер, дафинов лист и кимион.

Сипете чаша вода и завържете плика. Леко раздрусайте и го прехвърлете в тава с един пръст вода.

Направете няколко дупчици в горната част на двойния плик.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете рибата около час.

Печената скумрия с грах и печурки е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: