Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Кавърма с гъби и чушки в омлет

Кавърма с гъби и чушки в омлет

Кавърма с гъби и чушки в омлет
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусна кавърма в омлет за една традиционна вечеря, която ще зарадва цялото семейство"

Необходими продукти

  • гъби - 150 грама
  • пилешко филе - 700 грама
  • лук - 1 глава
  • топено сирене - 200 грама
  • домати - 2 - 3 броя
  • чушки - 2 - 3 броя
  • бяло вино - 100 мл
  • дафинов лист - 2 броя
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • за един омлет
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го запържете в загрято олио. Добавете нарязаните гъби и пилешко, гответе докато месото промени цвета си.

Прибавете нарязаните на ситно домати и чушки, разбъркайте и овкусете с посочените подправки. Сипете виното и задушавайте месото на тих огън.

През това време на правете омлетите - 4 на брой.

В края на всеки един омлет сипете от сместа с месото, наредете парченца сирене и прегънете с другия край на омлета.

Поднесете кавърмата с гарнитура по ваш избор.

Кавърмата с гъби и чушки в омлет е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: