Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Наденица чоризо с картофена тортила

Наденица чоризо с картофена тортила

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Наденица чоризо с картофена тортила2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 800 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • чоризо - 200 г наденица
  • яйца - 6 бр.
  • сметана - 310 мл. течна
  • зелен лук - 4 бр.
  • моцарела - 25 г
  • чедър - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да сварите картофите, докато омекнат. През това време загрявате мазнината в тиган и готвите лука, докато омекне.

Добавете наденицата и пържете, докато стане хрупкава, след което я извадете върху попивателна хартия.

Разбийте яйцата със сметаната, зеления лук, сирената и подправете. Добавете картофите и наденицата с лук.

Готовата смес изсипете в намаслен тиган и оставете на ниска температура, покрита, тортилата да се пече (около 10 минути).

Накрая я извадете и внимателно я обърнете върху чиния, след което я върнете на огъня за още 5 минути.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: