Начин на приготвяне
Първо смесвате агнешкото, наденицата, лука, магданоза, лимоновата кора и червения пипер в голяма купа. От сместа оформяте осем кюфтенца, които подреждате на решетка и оставяте в хладилника за около час.
През това време може да приготвите салатата. Предварително загрявате фурната на 200 градуса и поставяте да се пекат чушките за около 30 минути, като предварително ги поръсите със зехтина.
Обръщайте ги от време на време, докато почернеят. Извадете ги в купа, покрийте ги и ги оставете да изстинат. След това обелете чушките, почистете ги от семената и ги нарежете на ивици. Смесете ги с останалите продукти и подправете.
След като охладите кюфтенцата, загрявате зехтин в голям тиган и ги пържите, за около 10 минути, докато станат кафяви и от двете страни.
Изваждайте ги върху попивателна хартия. Поднесете кюфтенцата със салатата.