Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета от агнешко и наденица чоризо

Кюфтета от агнешко и наденица чоризо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Кюфтета от агнешко и наденица чоризо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 750 г мляно
  • чоризо - 2 бр. наденица, смляна с месото
  • лук - 1 бр. червен
  • магданоз - ¼ ч.ч.
  • лимонова кора - 2 ч.л.
  • лют пипер - 2 ч.л. сладък
  • зехтин - 2 с.л.
  • за салатата
  • червени чушки - 3 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • червен лук - 1 бр.
  • магданоз - 1 ч.ч.
  • каперси - 1 с.л. бейби
  • оцет - 1 с.л. винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесвате агнешкото, наденицата, лука, магданоза, лимоновата кора и червения пипер в голяма купа. От сместа оформяте осем кюфтенца, които подреждате на решетка и оставяте в хладилника за около час.

През това време може да приготвите салатата. Предварително загрявате фурната на 200 градуса и поставяте да се пекат чушките за около 30 минути, като предварително ги поръсите със зехтина.

Обръщайте ги от време на време, докато почернеят. Извадете ги в купа, покрийте ги и ги оставете да изстинат. След това обелете чушките, почистете ги от семената и ги нарежете на ивици. Смесете ги с останалите продукти и подправете.

След като охладите кюфтенцата, загрявате зехтин в голям тиган и ги пържите, за около 10 минути, докато станат кафяви и от двете страни.

Изваждайте ги върху попивателна хартия. Поднесете кюфтенцата със салатата.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: