Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Гнезда»Гнезда от кайма върху печен лук

Гнезда от кайма върху печен лук

НалиНали
Копирайтър
1085242661672
Гнезда от кайма върху печен лук
Снимка: Нали
1 / 3
23/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Печеният лук става невероятна гарнитура за тези сочни кайма от гнезда, които ще изчезнат за минути от тавата"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 кг
  • грах - 1 к.ч.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • яйце - 1 бр
  • галета - 5с.л
  • чубрица - щипка
  • кимион - 1 к.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започваме с каймата, дълбока купа слагаме каймата, чукваме едно яйце, прибавяме още галета чубрица, сол и черен пипер.

Разбъркваме хубаво места и правим гнезда от каймата. После килограм лук нарязваме на полумесеци или по-едри парчета, разстиламе ги върху хартия за печене, отгоре нареждаме гнездата от кайма.

Вътре в гнездата добавяме по 1 чаена лъжица грах и доматен сок, лекичко посоляваме и поръсваме с черен пипер отгоре и печем на загрята фурна на 180 °C за 40 минути.

Сервираме гнезда от кайма върху печен лук топли, отдолу слагайки лук в чинията и отгоре две гнезда от кайма.

Печеният лук става невероятна гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: