Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Китайска пилешка супа с вино

Китайска пилешка супа с вино

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Китайска пилешка супа с вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Сигурни сме, че вече нямате търпение да опитате тази китайска пилешка супичка с вино"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • гъби - 100 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • фиде - 100 г оризово
  • пилешки бульон - 1 л
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва и се залива със соевия сос и виното. Поръсва се с черен пипер, нарязан зелен лук и се оставя да се маринова за половин час.

Гъбите се нарязват на ивички. Фидето се залива с гореща вода и се похлупва за 5 минути.

Бульонът се кипва и в него се слагат месото, гъбите и отцеденото фиде. Супата се вари 10 минути и се сервира.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: