Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Панирани топени сиренца на фурна за бяло вино

Панирани топени сиренца на фурна за бяло вино

Диана АндроваДиана Андрова
Чирак
281153331
Панирани топени сиренца на фурна за бяло вино3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Всяко триъгълниче сервираме върху резенче портокал и със лъжичка сладко от боровинки. А бялото вино е ясно"

Необходими продукти

  • топено сирене - 16 бр. триъгълници (2 опаковки)
  • корнфлейкс - 1 ч.ч. пълна натрошен
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сладко от боровинки
  • портокали - 16 бр. тънки резенчета около 1 портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата. В отделна купичка слагаме брашното и в отделна корнфлейкса.

Взимаме едно триъгълниче топено сирене и го овалваме в брашното, после в яйцето и накрая го овалваме в корнфлейкса.

По същия начин процедираме и с другите триъгълничета. Подреждаме ги в подходящ съд на един ред (чиния или тавичка) и ги прибираме за 15-20 минути във фризера.

Изваждаме ги и ги потапяме в останалото яйце и след това в корнфлейкса.

Отново ги прибираме във фризера за 5 минути. След като ги извадим, печем в силно загрята фурна на 220 °C за около 5-10 минути или докато станал леко златисти.

Ако държите панираните сиренца повече, ще се разтече сиренето.

Всяко триъгълниче от панираните топени сиренца на фурна за бяло вино сервирам върху резенче портокал и със лъжичка сладко от боровинки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: