Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Панирани топени сиренца на фурна за бяло вино

Панирани топени сиренца на фурна за бяло вино

Диана АндроваДиана Андрова
Чирак
281153331
Панирани топени сиренца на фурна за бяло вино
Снимка: Диана Андрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Всяко триъгълниче сервираме върху резенче портокал и със лъжичка сладко от боровинки. А бялото вино е ясно"

Необходими продукти

  • топено сирене - 16 бр. триъгълници (2 опаковки)
  • корнфлейкс - 1 ч.ч. пълна натрошен
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сладко от боровинки
  • портокали - 16 бр. тънки резенчета около 1 портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата. В отделна купичка слагаме брашното и в отделна корнфлейкса.

Взимаме едно триъгълниче топено сирене и го овалваме в брашното, после в яйцето и накрая го овалваме в корнфлейкса.

По същия начин процедираме и с другите триъгълничета. Подреждаме ги в подходящ съд на един ред (чиния или тавичка) и ги прибираме за 15-20 минути във фризера.

Изваждаме ги и ги потапяме в останалото яйце и след това в корнфлейкса.

Отново ги прибираме във фризера за 5 минути. След като ги извадим, печем в силно загрята фурна на 220 °C за около 5-10 минути или докато станал леко златисти.

Ако държите панираните сиренца повече, ще се разтече сиренето.

Всяко триъгълниче от панираните топени сиренца на фурна за бяло вино сервирам върху резенче портокал и със лъжичка сладко от боровинки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: