Чийзкейк с киви и манго

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
102
27
4
58
07/03/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 442
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 8 броя нискокалорични
  • масло - 70 г краве
  • сирене - 250 г Филаделфия
  • маскарпоне - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • лимонова кора - от 1 лимон, настъргана
  • киви - 2 бр.
  • манго - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме натрошените бисквити с разтопеното краве масло. От сместа оформяме блат по стените и дъното на форма. Оставяме на хладно, за да се стегне блатът.

Отделяме жълтъците и ги разбиваме със захарта. Разбиваме двата вида сирене с яйцата и лимоновата кора, докато получим пухкав крем. Обелените кивита и манго нарязваме на тънки колелца.

Нареждаме ги върху блата и ги заливаме с приготвения крем. Печем кейка 50 минути на 160 градуса.

След това изсипваме отгоре разбитите на сняг белтъци и връщаме във фурната за още 7 - 8 минути. Охлаждаме десерта за няколко часа, украсяваме го с натрошени бисквити и го сервираме.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар