Телешка Курбан Чорба

Телешка Курбан Чорба
Снимка: станимира караджова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
10
"Различна курбан чорба с телешкото месо от буркан и булгур, дори и боб - нека се усеща от всичко по много!"

Необходими продукти

  • шарен фасул - 2ч.ч
  • царевица - 1 ч.ч. (булгур) счукана
  • олио - 100 мл
  • телешко месо - 1 буркан варено (от компот)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази селска телешка супа от вечерта се измиват и накисват в две отделни купи булгурът и фасулът.

На сутринта се измиват.

В тенджера слагам, първо, шарения боб, заливам с вода и оставям да заври, след това го изплаквам и наливам чиста вода.

Слагам телешкото месо от буркан и булгура, наливам вода, около 3 пръста над боба и булгура.

Прибавям сол и черен пипер на вкус към курбан чорбата, оставям да ври на умерен огън за около 3 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: