Пълнени тиквички с агнешко

АлекоАлекоНовак
03/12/2011
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 569
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребни късове и се смила.

Оризът се сварява в подсолена вода и се изплаква със студена вода.

Тиквичките се разрязват на две. Сърцевината им се отстранява, като се наситнява исе използва за плънка. Запържва се в зехтина, заедно с 1 глава наситнен лук, за 3 - 4 минути, за да се изпари течността. Добавят се наситнените домати, разбърква се и се посолява.

Месото се смесва със смлените бадеми, яйцата, наситнения лук, посолява се и се поръсва с канелата и настъргания бахар, наситнения магданоз и джоджен. Добавя се сварения ориз. Меси се с ръце. Тиквичките се напълват с плънката. Нареждат се в тава, в която предварително са разпределени зеленчуците. Пекат се в предварително загрята на 180С фурна, около 40 минути. След това зеленчуците се претриват през цедка и тиквичките се сервират със соса.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар