Домашно агнешко с тиквички

тинтин
Новак
308013k
Домашно агнешко с тиквички1 / 2
19/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 750 гр.
  • тиквички - 700 гр.
  • олио - 100 мл.
  • лук - 1 гл.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки парченца и се задушава в част от олиото с малко вода.

В същото олио след изваждането на месото се задушава ситно нарязаният лук, поръсва се с брашното, разбърква се с доматеното пюре и червения пипер и се залива с топла вода.

Връща се месото, посолява се и се вари до омекване. Прибавят се задушените в останолото олио нарязани на кубчета тиквички.

Ястието се вари още 30-40 минути. Сервира се с кисело мляко, чесън и копър.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: