Доматена кремсупа с фиде

19/05/2009
Фифи
отФифиНовак
"Уханна супа, която задължително поднасяме с хрупкав хляб "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 798
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • домати - 2 кг. или 2 консерви по 700 гр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - 2 - 3 стръка или босилек
  • фиде - 200 гр.
  • олио - 50 гр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се попарват с гореща вода, обелват се и се нарязват на ситно. Ако са от консерва, само се обелват и нарязват.

Лукът и морковите се почистват и се нарязват на ситно.

В предварително загрята тенджера се сипва олиото да се загрее леко. Добавя се сол. Слагат се морковите и лука да се задушат в мазнината на умерен огън докато поомекнат. Добавя се фидето и се пържи като се обръща с дървена лъжица заедно със зеленчуците на умерен огън до златисто. Добавят се доматите. Долива се с 2 ч.ч. топла вода и се оставя да ври на умерен огън до готовност – да се свари фидето. Накрая се добавят ситно нарязани магданоза или босилека, обеления и смачкан чесън и черния пипер. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Надира
Надира
02.02.2014 10:56
Сол се слага в мазнината винаги, за да не пръска, когато се пържат зеленчуците, наистина не знам кой е неграмотникът тук!!!
3
1
Vaya
Vaya
08.02.2013 08:06
Никога , ама никога солта не се слага първа в мазнината при задушаване. Рецептата е посана на конвейр от неграмотници в кулинарията.
1
3
Мирослава
Мирослава
24.08.2012 12:33
Уникална супа !!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв