Фокача с пълнеж от сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
32
22/02/2014
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции1 пица (25 х 38
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо756
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • Тесто за фокача
  • мая - 25 г или 2 пакетчета по 7 г, суха
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - ¾ ч.ч. (200 мл), топла
  • брашно - 3 1/3 ч.ч. (500), обикновено + ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ¾ ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • зехтин - 6 с.л.
  • сирене - 1 1/4 ч.ч. Страчино или меко сирене + 1 с.л. прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се замесва с 4 с.л. от зехтина. Оставя се встрани да втасва около час. Форма за печене с размери (25 x 38 см) се намазва с масло.

Тестото се разделя на две части и се разточва на две части, съобразно с формите за печене. Едното част се прехвърля във формата.

Върху него се разстила сиренето, като се оставя празна ивица от 1 см по ръба, след което се разстила с останалото тесто. Запечатва се добре и се оставя да втасва още 30 мин.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар