Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Млечна супа»Млечна супа от брюкселско зеле

Млечна супа от брюкселско зеле

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Млечна супа от брюкселско зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • брюкселско зеле - 300 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • картофи - 3 бр.
  • масло - 40 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се измива и се пуска за 5 минути във вряща подсолена вода. Отцежда се и се запържва в загрятото масло.

Залива се с млякото и вода и се добавят нарязаните картофи и солта. Вари се до омекване на картофите. Посолява се и се сервира.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мери Караджова
Мери Караджова
Много вкусно стана. Не съм запържвала брюкселското зеле,защо използвах замразено, но пак стана чудесна. В добавка сложих и пресен магданоз около половин връзка и 1.с.л. подправка Вълшебен вкус на Маги- десет зеленчука. Поднесох с препечени крутони с масло. Всички вкъщи си облизахме пръстите.:)
07.12.2014 21:17
1