Печен кромид лук със сушени червени пиперки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
102
27
4
58
07/08/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо561
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 4 глави кромид
  • чушки - 2 бр. сушени пиперки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете горните люспи на лука, измийте го и го сложете в леко намазнена тавичка.

Изпечете го, докато главите съвсем омекнат. Когато лукът поизстине, го нарежете на дребно.

Накиснете чушките в топла вода, за да омекнат. Опечете ги и ги обелете.

Нарежете ги на малки парчета и ги смесете с лука. Овкусете със сол, зехтин и оцет.

Разбъркайте и сервирайте в подходяща чиния.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар