Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Малки блини по рецепта на Йоли

Малки блини по рецепта на Йоли

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Малки блини по рецепта на Йоли
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Със солено или със сладко предпочитате палачинките?"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блините първо белтъците от яйцата разбиваме на сняг.

Жълтъците разбъркваме с млякото, като прибавяме брашното и солта.

Образува се гладка гъста каша, която е по-гъста от палачинковата и малко по-рядко от кексовата смес.

Загряваме си тиган с незалепващо покритие, намазваме го с малко масло и с лъжица сипваме от сместа.

Ако искаме да се получат големи блини, сместа я сипваме с черпак и разнасяме равномерно по целия тиган с дъното на черпака.

Аз направих малки палачинките и затова ползвах лъжица.

Изпичаме от двете страни.

Блините са чудесни както за закуска, така и за предястие.

Опитайте да приготвите и вие малките блини по рецепта на Йоли!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: