Начин на приготвяне
Първото, което правим, е да си разфасоваме половин прасенце.
Отделяме главата, краката и останалата част нарязваме на порции.
Върху тава поставяме решетка и нареждаме порциите заедно с главата и крачетата.
В купичка си поставяме свинската мас, към която добавяме солта, и черният и червен пипер.
Намазваме всичките парчета в тавата изсипваме 200 мл. вода и 200 мл. бяло вино.
Към тях добавяме 3 броя дафинов лист.
Поставяме тавата в загряла фурна на 190 градуса и печем за 80 минути.
Вадим тавата от фурната и обръщаме порциите, за да се пекат за още 70 минути.
Вземаме си картофите за готвене и ги почистваме.
Изваждаме тавата от фурната отстраняваме решетката, поставяме картофите, които ако са дребни, оставяме така цели.
Подреждаме отново главата, краката и всички порции и отново печем свинското с картофи на 190 градуса за 15-20 минути.
Рецептата за прасенце на порции във фурна е изпълнена!