Прасенце на порции във фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Прасенце на порции във фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
200 мин.
Порции
8
"Поканете дружината на пиршество!"

Необходими продукти

  • прасенце - 1/2 бр.
  • картофи - 1 кг
  • лук - 4 гл.
  • бяло вино - 200 мл.
  • свинска мас - 150 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да си разфасоваме половин прасенце.

Отделяме главата, краката и останалата част нарязваме на порции.

Върху тава поставяме решетка и нареждаме порциите заедно с главата и крачетата.

В купичка си поставяме свинската мас, към която добавяме солта, и черният и червен пипер.

Намазваме всичките парчета в тавата изсипваме 200 мл. вода и 200 мл. бяло вино.

Към тях добавяме 3 броя дафинов лист.

Поставяме тавата в загряла фурна на 190 градуса и печем за 80 минути.

Вадим тавата от фурната и обръщаме порциите, за да се пекат за още 70 минути.

Вземаме си картофите за готвене и ги почистваме.

Изваждаме тавата от фурната отстраняваме решетката, поставяме картофите, които ако са дребни, оставяме така цели.

Подреждаме отново главата, краката и всички порции и отново печем свинското с картофи на 190 градуса за 15-20 минути.

Рецептата за прасенце на порции във фурна е изпълнена!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: