ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чорба от лапад и ориз със застройка

Чорба от лапад и ориз със застройка

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2651k3k228
Чорба от лапад и ориз със застройка
Снимка: Росица Петрова
03/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Любимата чорба от тефтера на баба! А коя вашата любима бабина супа?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и нарежете пресния лук и лападените листа.

Загрейте олиото в тенджера и ги задушете за 2-3 минути, докато омекнат.

Прибавете около литър вода, сол и черен пипер на вкус и оставете да заври.

След това добавете ориза, като разбърквате периодично.

Оставете супата от лапад да къкри 10-15 минути, до готовност на ориза в чорбата.

Пригответе застройката, като смесите киселото мляко и жълтъка на едно яйце.

Разбъркайте и започнете да прибавяте на тънка струя от горещия бульон на супата към застройката, бъркайки непрекъснато, докато се темперира.

След това прибавете застройката към супата и за още по-добър вкус 1 лъжица краве масло.

Поднесете чорбата от лапад и ориз с домашен хляб и стрък пресен чесън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: