Телешко с броколи

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
06/05/2009
"Не просто ще ви се услади, ще се влюбите в това крехко телешко с ароматни броколи, ще се влюбите искрено и доживот "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 573
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - стек
  • соев сос - 120 мл.
  • универсална подправка - 2 с. л.
  • шери - сухо 2 с. л.
  • джинджифил - 1 парче около 2. 5 см.
  • захар - 2 ч. л.
  • броколи - 500 гр.
  • олио - 180 мл.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на фини ивици с дължина 7 - 8 см. и се смесва със соевия сос, царевичния подобрител, шерито и захарта. Оставя се да попие добре.

Броколито се разделя на розички, а стъблото се обелва и нарязва на тънки шайби.

Джинджифилът също се нарязва на фини шайби.

В уок се загряват 2 с. л. олио, добавя се броколито и се овкусява се със сол и пипер като се бърка непрекъснато докато стане тъмно зелено, но не повече от 2 мин. След това се изважда и се оставя настрани.

Останалото олио се добавя в тигана и се загрява. Към него се добавят месото и джинджифилът, като се бърка непрекъснато около 2 мин. След това се добавя броколито, разбърква се добре около 30 сек.

Сервира се веднага горещо.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар