Телешко с броколи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешко с броколи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Не просто ще ви се услади, ще се влюбите в това крехко телешко с ароматни броколи, ще се влюбите искрено и доживот"

Необходими продукти

  • телешко месо - стек
  • соев сос - 120 мл.
  • универсална подправка - 2 с.л.
  • шери - сухо 2 с.л.
  • джинджифил - 1 парче около 2. 5 см.
  • захар - 2 ч.л.
  • броколи - 500 гр.
  • олио - 180 мл.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на фини ивици с дължина 7 - 8 см. и се смесва със соевия сос, царевичния подобрител, шерито и захарта. Оставя се да попие добре.

Броколито се разделя на розички, а стъблото се обелва и нарязва на тънки шайби.

Джинджифилът също се нарязва на фини шайби.

В уок се загряват 2 с. л. олио, добавя се броколито и се овкусява се със сол и пипер като се бърка непрекъснато докато стане тъмно зелено, но не повече от 2 мин. След това се изважда и се оставя настрани.

Останалото олио се добавя в тигана и се загрява. Към него се добавят месото и джинджифилът, като се бърка непрекъснато около 2 мин. След това се добавя броколито, разбърква се добре около 30 сек.

Сервира се веднага горещо.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: