ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Пирог с морски дарове

Пирог с морски дарове

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
103384301
Пирог с морски дарове
08/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате наситнените гъби с масло и лимонов сок. Поръсвате ги с черен пипер и сол. Кипвате млякото и сметаната. Разбивате едно цяло яйце и два жълтъка с 50 г брашно.

Прибавяте яйчената смес към млякото и варите 5 минути. През това време бъркате енергично. След това слагате задушените гъби и нарязаните скариди и риба.

Разбърквате още няколко пъти и отдръпвате от котлона. Загрявате фурната на 200 градуса. Разделяте тестото на две половини. Разточвате тестото според големината на тавичката, в която ще печете.

С първата кора покривате дъното на тавата, като отгоре изсипвате приготвената плънка. Покривате отгоре с втората кора.

Завивате с кърпа и оставяте тестото да втаса. Разбивате четвъртото яйце и намазвате с него тестото. Печете 50 минути до златисто.

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка: