Крем супа по анжуйски

Жан
Жан
Новак
17/12/2012
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо554
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото до златисто.

Когато лукът е готов се прибавят грахът, бобът, нарязаната на ситно салата и чубрицата. Покрива се и се оставя да се задушава 10 мин. на слаб огън. Прибавя се 1. 5 л. вряла вода. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да ври 1 час на слаб огън.

Когато стане готова се отделя един черпак грах и боб. Останалата част се пасира, прибавят се извадените грах и боб, като бобът се нарязва на парчета от 1-2 см. Слага се отново да заври.

Отделно се разбиват жълтъкът и сметаната и се прибавя постепенно един черпак от супата. Супата се сваля от огъня и към нея се прибавя бавно сместа от жълтък, сметана и супа, като постоянно се бърка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар