Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа по анжуйски

Крем супа по анжуйски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Крем супа по анжуйски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • грах - пресен 400 гр.
  • зелен фасул - 1 кг.
  • лук - 4 глави
  • зелена салата - 1 бр. малка
  • масло - 60 гр.
  • чубрица - 3 клончета прясня
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • сметана - 30 мл.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото до златисто.

Когато лукът е готов се прибавят грахът, бобът, нарязаната на ситно салата и чубрицата. Покрива се и се оставя да се задушава 10 мин. на слаб огън. Прибавя се 1. 5 л. вряла вода. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да ври 1 час на слаб огън.

Когато стане готова се отделя един черпак грах и боб. Останалата част се пасира, прибавят се извадените грах и боб, като бобът се нарязва на парчета от 1-2 см. Слага се отново да заври.

Отделно се разбиват жълтъкът и сметаната и се прибавя постепенно един черпак от супата. Супата се сваля от огъня и към нея се прибавя бавно сместа от жълтък, сметана и супа, като постоянно се бърка.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: