Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пълнен хек, печен във фолио

Пълнен хек, печен във фолио

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Пълнен хек, печен във фолио1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 1 кг хек
  • домати - 6 броя
  • олио - 1 к.ч.
  • бадеми - 100 г счукани
  • магданоз - 2 връзки
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, без да разрязвате корема. Наръсете я с лимонов сок, сол и черен пипер.

Оставете да отлежи така половин час и я намажете с олио. Осолете ядките и с тях напълнете рибата.

Допълнете с плънка от наситнени домати, магданоз, масло и сол. Увийте рибата във фолио. Запечете я в намаслена тавичка на 170 градуса.

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: