Начин на приготвяне
Почистете хека от кости, ако има. Измийте и попийте излишната вода. Сложете филетата с купа или чиния си мариновайте с копър, магданоз, сол, бял пипер, 3 с.л. зехтин и сок от лайм.
Покрийте маринованата риба с фолио и оставете в хладилник за час.
Картофа обелете и нарежете на филийки, накълцайте и чесъна. Сложете фолио в тавата за печене, да излиза от нея.
Намазнете със зехтин и наредете картофите. Посолете и добавете черен пипер. Отгоре сложете масло и рибата с кожата надолу. Сипете отгоре маринатата. Завийте фолиото.
Печете рибата за 35 минути на 180 градуса. Може да ви отнеме и по-малко време, ако рибните филета са тънки.
Поднесете филенцата от хек с картофи, печени под фолио.