Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филенца от хек с картофи, печени под фолио

Филенца от хек с картофи, печени под фолио

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Филенца от хек с картофи, печени под фолио
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Любимата рибка с любимите картофки - какво по-добра комбинация за сервиране като вечеря?"

Необходими продукти

  • картофи - 1 бр.
  • хек - 2 филета, около 450 г
  • сол
  • магданоз - 1 ч.л. сушен
  • лайм - 1 бр.
  • краве масло - 4 с.л. меко
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 2 щипки
  • бял пипер - 2 щипки
  • копър - 1 ч.л. сушен
  • зехтин - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хека от кости, ако има. Измийте и попийте излишната вода. Сложете филетата с купа или чиния си мариновайте с копър, магданоз, сол, бял пипер, 3 с.л. зехтин и сок от лайм.

Покрийте маринованата риба с фолио и оставете в хладилник за час.

Картофа обелете и нарежете на филийки, накълцайте и чесъна. Сложете фолио в тавата за печене, да излиза от нея.

Намазнете със зехтин и наредете картофите. Посолете и добавете черен пипер. Отгоре сложете масло и рибата с кожата надолу. Сипете отгоре маринатата. Завийте фолиото.

Печете рибата за 35 минути на 180 градуса. Може да ви отнеме и по-малко време, ако рибните филета са тънки.

Поднесете филенцата от хек с картофи, печени под фолио.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: