Начин на приготвяне
Обелваме картофите, всеки картоф както е цял го посоляваме, намазваме с олио, завиваме във фолио.
Нареждаме завитите индивидуално картофи в тавичка с вода на дъното колкото да не се пекат на суха тава. Когато водата намалее доливаме малко, печем до готовност.
Отделно приготвяме сос за заливка:
Сметаната смесваме с две супени лъжици от киселото мляко, ситно накълцан копър и няколко скилиди счукан чесън.
След като извадим готовите картофи от фурната, внимателно махаме фолиото от тях. В индивидуални чинии слагаме по няколко картофа заливаме със соса настъргваме леко с кашкавал или сирене.
Поръсваме със ситно нарязан копър.
Коментари
Осолват се и се режат напречно ,не до край на три.Редят се в тавичка намазана с олио.Пекат се на 180 градуса за около 50 минути и са готови.Приготвя се сос от 1 майонеза, 200 гр. кисело мляко,
няколко скалидки чесън ,копър.В чиния се слагат по три опечени
картофи и се гарнират със приготвения сос.Много е вкусно!