Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържоли»Пържоли от акула с гъби и маслини

Пържоли от акула с гъби и маслини

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Пържоли от акула с гъби и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • риба - 1.5 кг акула
  • лук - 1 глава
  • гъби - 500 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • маслини - 300 г
  • лимонов сок - на вкус
  • сол - на вкус
  • галета
  • черен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на порции и я подкисeлете с лимонов сок. Оставете да отлежи 15 минути, след което я овкусете с черен пипер и сол.

Оваляйте я в галета и я запържете до тъмнозлатист цвят. Извадете рибата в плоска чиния. В същата мазнина запържете накълцания лук и прибавете наситнените гъби.

Задушете ги 15 минути и добавете маслините. Използвайте тази смес, за да гарнирате рибата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: