Хлебчета с чеснова паста

Марина НордМарина НордНовак1219
11/02/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 572
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в 1 ч.ч. хладка вода. Оставя се да втасва. Брашното се пресява и в средата му се сипват маята, солта и олиото. Постепенно се добавя млякото и се замесва еластично тесто, което се оставя да втаса.

След това се премесва, разделя се на 6 топки и се оставя пак да втаса. Топките се разтягат в елипсовидна форма и във всяка се слага чеснова паста, приготвена от пасираният чесън, масло и магданоз.

Елипсите се прегъват на две и се намазван с жълтъка, разбит с водата. Питките се пекат в предварително загрята фурна, в която при печенето трябва да има съд с вода.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар