Хлебчета с чеснова паста

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
285
27
241
11/02/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 959
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в 1 ч.ч. хладка вода. Оставя се да втасва. Брашното се пресява и в средата му се сипват маята, солта и олиото. Постепенно се добавя млякото и се замесва еластично тесто, което се оставя да втаса.

След това се премесва, разделя се на 6 топки и се оставя пак да втаса. Топките се разтягат в елипсовидна форма и във всяка се слага чеснова паста, приготвена от пасираният чесън, масло и магданоз.

Елипсите се прегъват на две и се намазван с жълтъка, разбит с водата. Питките се пекат в предварително загрята фурна, в която при печенето трябва да има съд с вода.

Бамбукова дъска с борд 28 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
13.99 лв.
10.77 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар