Чеснова майонеза

Чеснова майонеза
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
7 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • лимонов сок - 2 капки
  • олио - 300 мл
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцето в купата на пасатора.

Налейте олиото и добавете солта и лимоновия сок.

Обелете чесъна и нарежете на парчета. Сложете и него.

Вземете пасатора и го поставете на дъното на купата. Натиснете бутона и издърпвайте с леки и плавни движения към повърхността.

След като излезе целият пасатор, без да спирате, го пускайте до долу и издърпвайте догоре.

Изключете и затворете с капачето купата с домашната майонеза.

Оставете в хладилника за няколко часа преди да сервирате чеснова майонеза.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко време трябва да се бърка?Защото го бърках 10 минути с пасатора и си остана на вода!
10.11.2023 23:02