Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Хлебчета с чеснова паста

Хлебчета с чеснова паста

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Хлебчета с чеснова паста2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - ¾ кубче
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 1 ½ ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • за чесновата паста
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 40 г
  • магданоз - 1 с.л. (накълцан)
  • за намазване
  • яйца - 1 бр. (само жълтък)
  • вода - ½ с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в 1 ч.ч. хладка вода. Оставя се да втасва. Брашното се пресява и в средата му се сипват маята, солта и олиото. Постепенно се добавя млякото и се замесва еластично тесто, което се оставя да втаса.

След това се премесва, разделя се на 6 топки и се оставя пак да втаса. Топките се разтягат в елипсовидна форма и във всяка се слага чеснова паста, приготвена от пасираният чесън, масло и магданоз.

Елипсите се прегъват на две и се намазван с жълтъка, разбит с водата. Питките се пекат в предварително загрята фурна, в която при печенето трябва да има съд с вода.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: