Спаначени тиганички

Спаначени тиганички
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Спаначени тиганички - рецепта, която трябва да си запишете"

Необходими продукти

  • брашно - 3 - 4 с.л. (с връх)
  • спанак - 200 грама
  • джоджен - 1 стрък (само листенцата)
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и бланширайте спанака във вряща подсолена вода.

Отцедете и го наситнете.

Разбийте яйцето с двете лъжици олио, киселото мляко, бакпулвера и малко сол. Добавете към тази смес джоджена и спанака, разбъркайте.

Лъжица по лъжица добавете брашното до получаване на гъстичко тесто.

Загрейте тиган с незалепващо дъно, намазнете го леко и изпържете тиганичките до готовност.

Поднесете ги със сос по избор.

Спаначените тиганички са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: