Начин на приготвяне
Измийте листата от лапада и махнете дръжките им. Залейте ги с гореща вода, за да омекнат.
Сварете елдата заедно с настърганите моркови и наситнените чесън и лук. Овкусете ги с черен пипер, кимион, мащерка, чубрица, джоджен, шарлан и сол.
Оставете сварената елда хубаво да попие теночстта и да се охлади леко.
Листата от лапад напълнете с плънката и завийте на сармички.
Наредете вегетарианските сарми в тенджерка върху кошница за готвене на пара. Покрийте с капак и задушете за 5-8 минути.
Сармите са много вкусно пролетно ястие, подходящи за вегетарианци или хора, които искат да похапнат по-лека и здравословна храна.
Постните сарми с лопуш са готови.