Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми с лопуш

Постни сарми с лопуш

Постни сарми с лопуш
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Наслаждаваме се на постните сарми с лопуш"

Необходими продукти

  • лопуш - около 25 листа (големи)
  • вода - 2.5 ч.ч.
  • елда - 1 ч.ч.
  • моркови - 3 броя
  • лук - 1 глава
  • мащерка - 1 щ.
  • чубрица - 1 равна ч.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щ.
  • чесън - 1 скилидка
  • джоджен - 1 щ.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте листата от лапада и махнете дръжките им. Залейте ги с гореща вода, за да омекнат.

Сварете елдата заедно с настърганите моркови и наситнените чесън и лук. Овкусете ги с черен пипер, кимион, мащерка, чубрица, джоджен, шарлан и сол.

Оставете сварената елда хубаво да попие теночстта и да се охлади леко.

Листата от лапад напълнете с плънката и завийте на сармички.

Наредете вегетарианските сарми в тенджерка върху кошница за готвене на пара. Покрийте с капак и задушете за 5-8 минути.

Сармите са много вкусно пролетно ястие, подходящи за вегетарианци или хора, които искат да похапнат по-лека и здравословна храна.

Постните сарми с лопуш са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: