Пилаф

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k323k
Пилаф
08/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"С точна и изпитана рецепта няма как да не приготвите перфектния пилаф, дори да не сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • масло - 20 гр.
  • чесън - 1 скилидка
  • ориз - 250 гр.
  • бульон - 250 мл. пилешки
  • вода - 250 мл.
  • магданоз - 60 гр.
  • бадеми - 60 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява в тенджерата. Добавя се пресованата скилидка чесън и се пържи се до мирис около 1 минута. Прибавя се измитият ориз и се бърка около 1 минута. Излива се бульона и водата и се довежда до кипване след което огънят се намалява, а тенджерата се похлупва.

Оризът се вари на леко къкрене около 20 минути или до готовността му.

Маха се пилафа от огъня и се разбърква с вилица. Прибавя се магданозът и запържени на сух тиган филийки бадеми.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: