Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Предястие от панирано сирене

Предястие от панирано сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
9 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • галета - за овалване
  • яйца - 1 бр.
  • ягодов топинг - 3 с.л.
  • козе сирене - 200 г (меко)
  • боровинков топинг - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • мента - листа за украса
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато избирате козе сирене, гледайте да е кремообразно с твърда коричка и цилиндрична форма, нещо подобно на Камембер.

Преди да се заемете с него, го оставете 20 мин. извън хладилник.

Разбийте яйцето с малко сол, а в отделен съд сипете галетата. Сипете мазнина в тиган - да покрие сиренето до половината. Нека загрее.

Оваляйте рулце сирене в яйце, после в галетата. След минута пуснете в олиото.

Изпържете от всички страни и отцедете върху хартия.

Сложете панираното сирене в чиния, отгоре сипете боровинков топинг. Украсете с ягодовия по желание.

Добавете листенца мента и поднесете вкусното предястие.

Да ви е сладко с предястието от панирано сирене!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: