Начин на приготвяне
Когато избирате козе сирене, гледайте да е кремообразно с твърда коричка и цилиндрична форма, нещо подобно на Камембер.
Преди да се заемете с него, го оставете 20 мин. извън хладилник.
Разбийте яйцето с малко сол, а в отделен съд сипете галетата. Сипете мазнина в тиган - да покрие сиренето до половината. Нека загрее.
Оваляйте рулце сирене в яйце, после в галетата. След минута пуснете в олиото.
Изпържете от всички страни и отцедете върху хартия.
Сложете панираното сирене в чиния, отгоре сипете боровинков топинг. Украсете с ягодовия по желание.
Добавете листенца мента и поднесете вкусното предястие.
Да ви е сладко с предястието от панирано сирене!