Чеснова питка със сирене Чедър

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
07/01/2020
"Чесновата питка със сирене Чедър се разбира чудесно с всяко ястие "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 203
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на Чеснова питка със сирене Чедър брашното се пресява и се оформя кладенче. В него се сипват солта и маята. Водата, зехтинът и медът се разбъркват добре и постепенно се добавят към брашното. Замесва се еластично тесто, което се премества в намазан с мазнина съд, покрива се и се оставя да се надигне.

Отново се омесва и се разточва до големината на тавата, в която ще се пече питката. Тавата се намазва с мазнина и тестото се премества в нея, като се покрива и се оставя отново да втаса.

Маслото, чесънът и подправките се разбъркват и с тази смес се намазва приготвената питката. Отгоре се поръсва със сирене. Чедър и се изпича в предварително загрята фурна.

Вкусна солена питка, която може да поднесете за обяд или вечеря.

Питка със сирене - класика в жанра.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар