Чеснова питка със сирене Чедър

26/01/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо115 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 859
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се оформя кладенче. В него се сипват солта и маята. Водата, зехтинът и медът се разбъркват добре и постепенно се добавят към брашното. Замесва се еластично тесто, което се премества в намазан с мазнина съд, покрива се и се оставя да се надигне.

Отново се омесва и се разточва до големината на тавата, в която ще се пече питката. Тавата се намазва с мазнина и тестото се премества в нея, като се покрива и се оставя отново да втаса.

Маслото, чесънът и подправките се разбъркват и с тази смес се намазва питката. Отгоре се поръсва със сирене Чедър и се изпича в предварително загрята фурна.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар