Ezine.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гюзлеми с чедър и кашкавал

Гюзлеми с чедър и кашкавал

Гюзлеми с чедър и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Гюзлеми с чедър и кашкавал - супер вкусни и лесни за приготвяне"

Необходими продукти

  • брашно - 500 - 600 г
  • вода - 100 мл (хладка)
  • кисело мляко - 100 грама
  • мая - 20 грама
  • яйца - 1 броя
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • плънка
  • чедър - 30 грама
  • сирене - 80 грама
  • кашкавал - 50 грама
  • олио - за намазняване
  • магданоз
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в хладката вода, добавете захарта и разбъркайте.

Смесете шупналата мая с яйцето, солта, брашното и киселото мляко. Замесете средно меко тесто, покрийте го и го оставете на топло, за да втаса за около час.

Готовото тесто разделете на 5 части. Всяка една разточете на кора с диаметър 15-20 см.

Намажете едната кора с масло, отгоре сложете втора кора, пак масло и така редувайте докато наредите всички кори.

Последната кора не се намазнява с масло. Разточете с точилка до получаване на голяма правоъгълна кора.

Намажете я с масло и половината от нея поръсете с настърган кашкавал и чедър, както и с натрошено сирене.

Захлупете плънката с другата половина кора и притиснете.

Топнете ръба на чиния в брашно и нарежете кората на правоъгълници. Притиснете внимателно краищата им.

Загрейте малко олио в тиган и запържете гюзлемите до хубав златист цвят.

Гюзлемите с чедър и кашкавал са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: