Фасулада

27/05/2009
Биси
отБисиНовак
"Не просто ястие с фасул, а фасулада. Опитайте и споделете с приятели рецептата!"
  • Готвене180 мин.
  • Общо180 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 640
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се измива и се накисва във студена вода за 8 - 10 часа. След това водата от накисването се изхвърля и се слага да ври в 1. 5 л. вода, заедно с дафиновите листа, като се отпенва, ако е необходимо.

Лукът, доматите , морковите и ментовите листа се нарязват на ситно.

След като бобът е врял около 1 час, се добавят зехтинът, морковите, лукът и доматите и се оставя да ври бавно още 2 часа.

Половин час преди края на варенето се добавят листата мента, пиперът, солта и нарязаният на ситно магданоз.

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Катя Енчева
Катя Енчева
03.07.2013 14:03
По принцип от баба и от мама знам че най - характерната подправка за фасула е джоджен.Всичко друго е по желание.Фасулът е станал българско национално ястие дълго преди гърците да го употребяват.За Северна България го правят запечен в тавичка, а в Южна - като чорба...
0
0
Женя
Женя
18.09.2011 00:09
Слага се целина за подправка. Мента, магданоз и дафинов лист не. Дафинов лист в Гърция се слага на лещата.
0
0
катя андреева
катя андреева
16.09.2011 14:59
Най-вкусният боб, който съм хапвала, приготвен по тази рецепта. Благодаря.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв