Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми със зрял фасул на фурна

Сарми със зрял фасул на фурна

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кисело зеле - 12 - 16 листа
  • боб - 1 ч.ч.
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1.5 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л. непълна
  • олио - 3\4 ч.ч.
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът, изкиснат от вечерта в студена вода, се вари на тих огън без подправки до омекване.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в 4-5 супени лъжици растително масло до прозрачност, наръсва се с една чаена лъжичка червен пипер и се прибавят доматеното пюре, отцеденият фасул, смачканите с вилица сварени картофи, джоджен и сол на вкус.

Сместа се разбърква и се разпределя в зелевите листа, с които се свиват сарми.

Нареждат се сармите плътно една до друга в малка тавичка, заливат се с 2 чаени чаши от фасуления бульон, наръсват се с останалия червен пипер и растителното масло и се пекат, докато останат на малко сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: