Варена царевица с масло

21/01/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак32
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 292
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • царевица - 6 кочана, почистени от косата и шумата
  • масло - 6 с.л., на парчета
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата се вари в голям съд с подсолена, вряща вода около 10 мин., докато зърната омекнат.

Времето на варене зависи колко млада е царевицата. Изцежда се добре и се слага в затоплена чиния за сервиране. Осолява се.

Маслото се разтапя и се изсипва върху царевицата. Поднася се гореща. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар