Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Ефектен плодов тарт с крем

Ефектен плодов тарт с крем

Ефектен плодов тарт с крем3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • плодове - микс (нар, круши, киви, нектарини, сливи, смокини)
  • за крема
  • сметана - 250 мл
  • захар - 100 грама
  • нишесте - 4 с.л.
  • жълтъци - 6 броя
  • прясно мляко - 250 мл
  • лимонова есенция - 1 капсула
  • за масленото тесто
  • брашно - 250 грама
  • яйца - 1 брой
  • масло - 125 грама
  • вода - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • лимонова захар - 1 пакетче (10 г)
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе масленото тесто. Пресейте брашното и втрийте в него нарязаното масло до получаване на трохички.

Сипете ванилията и захарта, оформете кладенче в средата. Чукнете вътре яйцето и водата, замесете тестото. Оформете го на топка, увийте го с фолио и приберете в хладилник за поне 30 минути.

През това време пригответе крема. Разбийте жълтъците със захарта, нишестето и есенцията. На части сипете млякото и сварете крема на тих огън до сгъстяване. Не спирайте да го бъркате.

Прехвърлете крема в нов съд и оставете да се охлади.

Разбийте сметаната и на части я добавете в крема. Разбъркайте до еднородност.

Извадете масленото тесто и го разточете. Покрийте дъното и стените на подходяща форма за пай. Покрийте с хартия за печене и отгоре сипете боб.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете блата до готовност. Когато ръбовете се зачервят махнете хартията и топчетата, допете основата.

Охладете напълно масления блат и го извадете от формата. Сложете в подходящ поднос и напълнете със сметановия крем.

Отгоре украсете тарта с нарязаните плодове и охладете преди консумация.

Ефектният плодов тарт с крем е готов!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: