Плодов крем с мляко

03/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Лек и ефирен крем с круши, който ще ви пренесе на едно по-хубаво място още с първата лъжичка"

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр.
  • шамфъстъци - 1 с.л.
  • желе - 4 с.л. от кайсии
  • кисело мляко - 200 г
  • кисело мляко - 400 г цедено
  • сметана - 150 г
  • какао - 6 - 7 с.л.
  • канела - ½ ч.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • захар - 1 с.л. кристална
  • пудра захар - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крушите, обелете ги, разрежете ги на половинки, отстранете сърцевината им и ги поръсете с кристалната захар и канелата.

Сложете ги в тенджерка, залейте ги със 125 мл вода и ги варете на умерен огън, докато поомекнат, след което ги извадете и ги оставете да се отцедят от водата.

В дълбока купа сипете желе от кайсии, какаото, пудрата захар, ванилията, обикновеното и цеденото мляко и ги разбийте с миксер, докато сместа стане хомогенна.

Във всяка порционна купичка сложете по две половинки круши, поръсете ги със счуканите ядки, разстелете отгоре им млечен крем и ги украсете с разбитата на твърд сняг сметана.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: